Já a blogování

By Markéta Koutová - 11:47

Zrovna nedávno to bylo rok, co existuje tenhle blog a vlastně je to nejdéle, co jsem nějaký ten blog vedla a musím říct, že mě to neskutečně baví. Jak říká hodně blogerek, tak blog je vlastně takové naše dítě, které roste a vyvíjí se společně s námi. Je to také velká část naší osobnosti, protože obsahuje hodně fotek z našich životů, naše osobní zkušenosti, rady, tipy a tak dále. Mělo by to být místo, kde můžeme být sami sebou.


 Svůj první blog jsem si založila, když mi bylo 14, takže už je to přes dva roky. Ani nevím, jak mě to tenkrát napadlo, ale měla jsem z toho ohromnou radost. Začala jsem psát o naprosto všedních věcech jako je škola, kamarádi.. a tak jsem se vlastně naučila, co blogování obnáší a jak komunikovat se čtenáři. Ten můj první blog byl na doméně blog.cz, která není špatná, ale při zakládání dalšího blogu jsem se rozhodla pro blogger a ten se mi zamlouvá mnohem více.
 Za celou svou historii blogování jsem měla tři blogy, první trval zhruba dva měsíce a ten další skoro rok. Ten druhý jsem nesmazala, takže stále existuje ZDE. Life by Maky byl hodně podobný, jako tenhle, ale nějakou dobu jsem na něj nepsala a nakonec jsem se rozhodla, že si založím nový, protože jsem se od toho starého tak nějak odprostila. Kolik blogů jste měli vy, blogerky?
 A co vlastně to blogování pro mě znamená? Už je to velká součást mého života a často sama sebe pobavím, když někde jsem a říkám si: „hm, bylo by to fajn dát na blog nebo ne?” Je to prostě taková část mě, která ráda s lidmi, kteří mají podobné názory, sdílí různé příběhy, fotky, tipy a tak dále a vždycky mám neskutečnou radost z každého komentáře. Blogování mi vlastně i pomohlo projít si takovou nepříjemnější částí mého života a jsem ráda, že moji čtenáři vždycky pochopí, že život není jen o pozitivitě a i když jsem si říkala, že na tenhle blog budu přidávat jen pozitivní věci, tak občas je prostě třeba se jen tak vypovídat.
 A když se na to podívám ještě z jiného úhlu, tak mi vlastně blogování neskutečně rozšířilo obzory, protože jsem se z dalších blogů dozvěděla spousty užitečných a zajímavých věcí a poznala jsem plno nových lidí, kteří jsou v některých ohledech hodně podobní, jako já. Začít blogovat byl nejspíš jeden z nejlepších nápadů, co jsem kdy měla. 
 Jaký vztah k blogování máte vy? Pokud nejste blogerky, zkoušeli jste někdy mít vlastní blog?

  • Share:

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Je zajímavý si přečíst, jak se k blogování dostal někdo jiný :) Já jsem blogů měla už několik, ani už si možná nevybavím všechny, ale taky jsem začínala na blog.cz, pak jsem měla jeden na bloggru, ale když ho objevila spolužačka, tak jsem zpanikařila a smazala jsem ho a po nějakým čase jsem si založila tento, co mám, což je i blog, který mám nejdýl :)
    Jinak mám k blogování podobný vztah jako ty, vlastně mě teď ani nenapadá, co bych dodala :)
    Ať ti tenhle blogovací svět dělá radost i dál! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásný komentář! :) Také jsem ze začátku měla trochu problém s tím, když lidé postupně zjišťovali, že píši blog, ale člověk se s tím prostě musí nějak smířit :)

      Vymazat
  2. Já mám momentálně asi 3tí blog. První jsem taky měla na blog.cz, ale tam se mi už od začátku vůbec nelíbilo. A oba předchozí blogy jsem většinou po půl roce smazala, protože jsem neměla čas skrz školu. :) Jinak začala jsem z ničeho nic, když jsem zjistila, že kamarádka ho taky má.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak na to tak koukám, tak tři blogy jsou takový průměr :) ten čas je prevít, to znám moc dobře :D

      Vymazat
  3. za počiatočnej éry môjho tínedžerského rozletu som mala veľa blogov, ktoré mali tak 1-3 články... a nebolo to nič moc. neskôr som si založila svoj malý svet a ten drží už viac ako 7 rokov aktívny! aj ja sa sama sebe čudujem, ako som pri niečom mohla vydržať tak dlho... :D.

    THE WORLD BY KEJMY | @LADY_KEJMY.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 7 let? Ty jo, tak to je hodně dlouhá doba, jen tak dál :)

      Vymazat
  4. Já už bloguju pěkně dlouhou dobu, ale až u mého současného blogu jsem se našla a cítím se tam doma :) Je skvělé sdílet s ostatními věci, které chceš. Přeji mnoho dalších úspěchů!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je důležité se tak nějak se svým blogem ztotožnit :) děkuji a nápodobně! :)

      Vymazat