Zamilovali jsme si indické jídlo

By Markéta Koutová - 5:57

Už nás pomalu, ale jistě přestávalo bavit dávat si pořád ta samá jídla a chtěli jsme zkusit něco nového. Na Číně už jsme oba dva alespoň párkrát byli, sushi můj milý nejí, kebab a gyros je na každém rohu, takže to nakonec dopadlo tak, že jsme se dohodli, že vyzkoušíme Indickou kuchyni. Zkusila jsem najít nějakou restauraci, ve které nenecháme zybtečně moc peněz, ale nebude zase tak daleko od centra Prahy a nakonec jsme skončili v Indicko-Nepálské restauraci Lumbini, která je na pražském Žižkově. Z venku vypadá jako naprosto normální hospoda, ale uvnitř je hezky tradičně vyzdobená.


 Poprvé jsme tam byli někdy v květnu a překvapilo nás, že tam kromě mě a mojí drahé polovičky téměř nikdo nebyl. Naprosto jsme si to tam zamilovali. Obsluha byla neskutečně příjemná a jídlo bylo výborné a za skvělou cenu (cca 500 kč za dva lidi).
 Včera jsme byli v naší oblíbené restauraci zase a už tam bylo o dost více lidí. Já jsem si dala kuřecí curry a přítel kuřecí s houbami a k tomu ještě indické placky plněné sýrem. Připadalo nám, že to bylo o něco ostřejší, než minule, ale stejně to bylo výborné.
 Takže jestli máte rádi ostřejší jídla a chcete zkusit něco jiného, tak vřele doporučujeme!

  • Share:

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Indické jídlo jsem taky náhodou vyzkoušela a bylo výborné :) Jen ostré moc nemusím, tak jsem s výběrem trochu opatrná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já naopak ostré miluji, ale třeba Vindaloo je moc i na mě :D

      Vymazat
  2. Indické jídlo jsem ještě nezkoušela, já mám hrozně ráda italskou kuchyni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě doporučuji, jinak Italskou kuchyni taky miluju :)

      Vymazat
  3. Pamatuju si, jak jsme s přítelem chodili také po restauracích, protože jsme zrovna nemohli k nikomu domů :D Utráceli jsme tolik peněz, až jsme se konečně mohli sestěhovat, teď tvořím skvosty u nás v kuchyni :D Každopádně já vždycky měla ráda Corleone v Praze na Andělu :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme na tom podobně :D akorát teda když už se dostaneme k někomu do kuchyně, tak u nás vytváří skvosty spíše přítel, je skvělej kuchař :) a díky za tip, třeba tam jednou zajdeme :)

      Vymazat
  4. Mě to indické jídlo hrozně přitahuje, bohužel nemám moc ráda pálivé :D Ale třeba se to časem naučím :) Vypadá to na fotce moc hezky! A vždycky je super, když je restaurace nějak hezky vyzdobená :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se tam dají vybrat i jídla, která nejsou nějak extra pálivá a dají se jíst :)

      Vymazat
  5. Great Post! And, that foods look delicious ^^

    Would you like to support each other by follow GFC and G+?
    Let me know if you follow me and I will follow back asap!

    Xoxo,
    Erika

    OdpovědětVymazat
  6. Já ještě v žádné takhle přímo indické/nepálské restauraci nebyla, ale musím to napravit! Jako milovník jídla to musím zkusit :) A Žižkov mám blízko, takže díky za tip..

    OdpovědětVymazat
  7. Několikrát jsme s přítelem v Lumbini byli a taky jsme byli v spokojeni. Bydlela jsem kousek od restaurace, takže proč chodit někam daleko :)

    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  8. Indickou kuchyni miluji! Už jsem jí jedla v hodně restauracích a dokonce jsem jí ochutnala na dovolené na Mauriciu. Je to fakt pecka a děkuji za tip. Určitě si tam s přítelem zajdeme, protože na ní ulítáváme oba :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je boží, já to jídlo taky úplně miluju :) určitě zajděte :)

      Vymazat
  9. ja som bola naposledy v indickej restauracii v Edinburghu, lebo sa nachadzala hned vedla miesta, kde som byvala :D celkovo mam indicke chute velmi rada, akurat mam pocit, ze poriadna indicka restauracia sa v Bratislave akosi nenachadza. a ak ano, tak som ju zatial nenasla.
    ked raz pojdem na vylet do Prahy, tak sa po tejto poobzeram, to jedlo vyzera naozaj velmi lakavo :)

    OdpovědětVymazat