Jeden rok.

By Markéta Koutová - 4:26



Člověk by řekl, že bude nejvíce přemýšlet o uplynulém roce na Silvestra, ale já se nad věcmi, které se udály, vždy pozastavuji především o Vánocích. Je to zvláštní, já vím.


Snad každý prosinec si říkám "ty jo, tenhle rok byl fakt šílenej a tolik se toho stalo", ale teda roku 2017 se nevyrovná asi žádný. Přesně vím, co se dělo 25.12.2016, protože jsem dostala od táty deník, který si píši do teď a začíná shrnutím roku 2016. Připadala jsem si sama, opuštěná. Tou dobou jsem ještě psala svůj starý blog, který mi vydržel až do letošního března, ale poté jsem se od něj úplně odprostila. Byl stále méně jako já a to jsem nemohla dopustit, vždyť přeci blog by měl co nejvíce ztělesňovat autora samotného (alespoň podle mě).
Abych už ale konečně přešla k uplynulému roku, tak začal docela příjemně. Hodně jsem cvičila a jedla zdravě a dost mi to prospívalo. Na vlastní kůži jsem si vyzkoušela, že ve zdravém těle je opravdu zdravý duch, cítila jsem se dost šťastně a vlastně to do února byla celkem nuda. Věci nabraly zvláštního spádu až v březnu, kdy jsem někoho potkala. Někoho, koho bych bývala radši ani nepoznala, ale to už se bohužel nedá vzít zpět. Alespoň jsem si uvědomila, kdo mi za nějaké to trápení stojí a kdo ne. Bohužel jsem si to uvědomila až v září, ale nebyl to vyloženě promarněný čas. V tom období jsem zažila také pěkné věci. Nebudu tu podrobně rozebírat maličkosti mého vztahu, ale spíše věci, které se děly tak nějak paralelně.
Už druhý rok po sobě jsem se přihlásila na výměnný pobyt, který pořádá naše škola se školou z německého Rottweilu, v roce 2016 jsem si tam našla svou spřízněnou duši Marie, se kterou si píšeme do teď a jedna bez druhé v podstatě nedáme ani ránu, i když se kvůli velké vzdálenosti skoro nevídáme. Letos jsem poznala Piu, byla moc milá a její rodina také, ale zase tak moc jsme si nerozuměli, ale ráda jsem jí poznala a věřím, že jsme se neviděli naposled.
V červnu jsem se se školou podívala do Španělska, kde se mi moc líbilo (článek ZDE) a hodně jsem se sblížila s Madlenkou, bez které bych teď nedala ani ránu. Byla to snad nejlepší dovolená za poslední dobu.
Léto jsem trávila spíše doma a parádně jsem si odpočinula, takže nástup zpět do školy pro mě byl živý horor. Hned na začátku září se vše pokazilo, naprosto a totálně. Sypalo se, co se sypat dalo (viz. články z tohoto období) a situace se zlepšila až koncem října. Našla jsem si novou kapelu, o které už jistě všichni víte a s ní nové skvělé lidi, bez kterých už se neobejdu. Celkově je okruh mých blízkých dost rozdílný, než byl třeba v červnu.
A jak bych tedy uplynulý rok shrnula? Jako rok příjemných i nepříjemných životních lekcí, které mě hodně jako člověka změnily. V posledním měsíci jsem od dost lidí zaslechla, že jsem jiná než jsem bývala ještě na začátku školního roku a nevadí mi to, jsem za to ráda. Už sebou nenechám jen tak manipulovat a se svým životem si budu nakládat tak, jak uznám já za vhodné.
A jak byste svůj rok shrnuli vy?

naše malé velké město...
moje milá Marie



léto..







šmik šmik..
nový přírůstek do kapely - Sofinka


  • Share:

You Might Also Like

17 komentářů

  1. Nádherné fotky! Krásne zhrnutie roka .)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné shrnutí, v Oceanografic jsem byla také a je to tam nádherné, hlavně vystoupení s delfíny :) zrovna teď při vánočním přejídání si říkám, jak bych měla zdravě jíst a sportovat, snad se po Novém roce zase donutím. Pro mě byl rok 2017 úspěšný, odmaturovala jsem, udělala řidičák a dostala se na vysokou :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) přesně, to vystoupení s delfíny jsem si také zamilovala. Tak hodně štěstí do nového roku! :)

      Vymazat
  3. Každý máme kladné, ale i záporné zážitky z předešlého roku. Já se snažím myslet spíše na ty kladné a z těch záporných se snažím brát jen to dobré, abych se z toho příště ponaučila. TAk ti přeji hodně štěstí do dalšího roku a ať se ti daří :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  4. Do Španělska bych se taky ráda podívala :) moc pěkné fotky. :)
    Bohužel mám taky špatné vzpomínky na 2017 a nebyl to moc vydařený rok, ale i přes všechno to trápení převládají i některé hezké chvilky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tak těm špatným zážitkům se asi nikdy bohužel nevyhneme, ale ty dobré to dost často přebijí :)

      Vymazat
  5. Veľmi pekné fotky :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Mám ráda tyhle shrnutí roku, člověk si toho hodně uvědomí, takže za mě super článek! Fotky taky krásné :) Můj rok 2017 stál za prd, sice se mi toho spousta povedlo, ale vnitřně jsem prožívala muka kvůli určitým událostem, tak doufám, že rok 2018 bude pro mě i mou rodinu jen lepší :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek. Já se musím přidat a napsat, že tenhle rok mě úplně změnil a dovoluji si říci, že k lepšímu. Měla jsem na cestě tolik nástrah a všechny jsem zvládla. Jsem za to moc ráda. Uvidíme co rok 2018 přinese. Přeji ti jen to nejlepší do Nového roku! :)

    P.S. super fotky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) tak to je dobře, že k lepšímu, můj rok byl dost šílený. Také Ti přeji hodně štěstí! :)

      Vymazat
  8. Jeden z mála článků na téma shrnutí roku, který jsem přečetla celý :) Super! Věřím, že všechny zlé věci, které se ti staly, byly i pro něco dobré :) Snad bude lépe.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat