Jak být dobrý blogger?

By Markéta Koutová - 7:43

Otázka, která tíží opravdu hodně začínajících blogerů a blogerek. Už na začátku bych vám chtěla říct, že zaručený "recept" na to, jak se stát v tomto směru dobrým prostě neexistuje. Hodně velkou roli v tom hraje štěstí a mnoho dalších faktorů, ale jsou tu nějaké věci, které vám k úspěchu v blogování alespoň trochu dopomohou. Jsou to spíše takové postřehy, které jsem za svou blogerskou "kariéru" nasbírala a chci se s vámi o ně podělit. :)


Buďte sami sebou
Nikdy se nestanete lepšími tím, že budete kopírovat názory ostatních. Články by měli především odrážet vaši osobnost, proto do nich dejte co nejvíce sebe samotných a ukažte světu, jaká úžasná osůbka jste. Nebojte se projevit to, kým jste. Nikdo jiný není jako vy, tak proč toho nevyužít?

Otevřete se
Neříkám, že by jste na blog měli psát úplně každou maličkost a každý detail z vašeho života, ale určitě ukažte čtenářům kdo jste, co vás zajímá, co děláte ve volném čase, jak vlastně vypadáte a tak dále. Mě osobně moc nebaví číst blogy, u kterých nevím, kdo je autorem a jaký ten člověk vlastně je.

Komunikujte
Odpovídejte na komentáře nebo na případné emaily, komunikace se čtenáři je hodně důležitá. Také komentujte na ostatních blozích, můžete tak narazit na spousty nových zajímavých lidí. Já sama jsem si v blogerské komunitě našla pár kamarádek.

Publikujte fotografie
Nebaví mě blogy, na kterých nejsou žádné fotky. Připadají mi nudné a jednotvárné. Fotografie vše skvěle oživí. Snažte se, aby vypadaly co nejlépe. Já většinou fotím mobilem a upravuji ve VSCO cam.

Užívejte si
Blogování by měla být hlavně zábava a děláte to především pro sebe, tak se bavte. :)

Doufám, že vám článek alespoň trochu pomohl a myslím, že mi s těmito tipy dá hodně blogerek za pravdu. Tohle byly tipy, které jsem tak nějak ve svých začátcích posbírala, ale berte je s rezervou.

  • Share:

You Might Also Like

13 komentářů

  1. V tom s tebou souhlasím. Všechny body jsou důležité a přínosné pro začínající blogery. Moc pěkný článek! :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek!!

    OdpovědětVymazat
  3. Ano "být sama sebou" to je podle mně nejdůležitější a nejen v blogerském ohledu.

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek :) Asi bych taky řekla, že je nejdůležitější být sám sebou, protože kdyby vás pak někdo potkal osobně a vy byly úplně jiný... Chudák to by koukal :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek :) Je opravdu důležité aby byl člověk sám sebou, aby ho blogování bavilo a nechtěl za každou cenu získat tisíce čtenářů a spoluprací :)

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím, všeho moc škodí a pro blog to platí o to více:-).

    http://www.bygabra.cz/

    Měj se krásně!
    Bygabra

    OdpovědětVymazat
  7. Musím také jen souhlasit :). Hezky sepsáno.

    OdpovědětVymazat