Hudba.

By Markéta Koutová - 6:16

Řekla bych, že můj smysl života. Bez hudby si svět už nedokážu představit a bez sluchátek také ne. Myslím, že je to moje závislot, ale díky bohu dobrá závislost.


Už jako malá jsem si neskutečně přála být zpěvačkou, ale byla jsem vedena spíše ke hře na klavír, za což jsem samozřejmě ráda, protože si teď mohu zahrát prakticky cokoliv, ale nebylo to pro mě to pravé. Původně jsem chtěla být jako Hannah Montana (která malá holčička nechtěla?) a časem velká popová hvězda jako například Selena Gomez. To byl můj hudební vkus ještě trochu jinde, než je teď. Časem jsem přešla na rock - jak už alternativní, hard rock nebo folk rock, ale prostě rock a od té doby už se popu vyhýbám a dostala jsem na hudbu trochu jiný pohled než kdysi. Začala jsem chodit na elektrickou kytaru, které se věnuji do teď a hlavně už úplně netoužím po tom vyprodávat arény a nahrávat cédéčka a víte proč? Připadá mi, že se hudba stala hroznou komercí, velkým byznysem, kolotočem showbyznysu a nejsem si úplně jistá, jestli je to věc pro mě.
A jak to bylo se mnou a zpěvem? Jako malá jsem měla nemocný uši a prakticky nic jsem neslyšela, takže jsem nedokázala pomalu nic zazpívat, protože jsem prostě nepoznala, jestli je to falešně nebo ne. Poté jsem byla na operaci a zjistilo se, že když už slyším, tak ten hudební sluch vážně mám (po tátovi, skvělý muzikant) a ve školce mě naverbovali, ať chodím do hudebky. Začala jsem chodit na již zmíněný klavír a zpočátku mě to bavilo, ale pak přišla puberta a trénovat menuety prostě nebylo nic pro mě a navíc mě to stále více táhlo ke zpěvu, ale moje mamka si myslela, že na to, někde zpívat, prostě nemám. Poté jsem nastoupila na gympl a na hodině hudebky jsme měli zpívat hymnu, kde ze mě naše profesorka byla úplně nadšená a další rok jsem tedy začala chodit na zpěv do ZUŠ, kam chodím od teď. Největší "zlom" v mém pěveckém životě přišel asi před dvěma měsíci, kdy jsem se přidala k naší kapele. Začala jsem si ve zpěvu více věřit, což mě hodně posunulo dál a hodně mě to baví. Zpívat jako sólová zpěvačka by asi nebylo nic pro mě, atmosféra kapely je totoiž k nezaplacení. Včera jsme složili první text k naší vlastní skladbě a vypadá to, že se konečně někam posouváme. Doufám, že nám to takhle bude šlapat i dál.
Hudba je hlavně o tom, aby v lidech vyvolávala pocity - ať už dobré nebo špatné a každému samozřejmě vyhovuje trochu jiný žánr, ale pro mě je to především něco, co mě osvobozuje, útěk před realitou a vím, že pro kluky z kapely je to něco podobného. Bez hudby by můj život asi nebyl úplný a i když to trvalo dlouho a vyžadovalo to hodně pokusů a omylů, tak jsem se ve zpěvu dostala tam, kam jsem chtěla a teď už je v podstatě jen na naší kapele, jak se toho všeho zhostíme, protože potenciál tam je.
Co znamená hudba pro vás?



WonderwallWe might be dead by tomorrowGeorgiaMr. BrightsideAngieSweet home AlabamaI'm gonna beI wanna get lost with youRobbersSick of losing soulmatesFirst love never die

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Držím ve zpěvu palce :) jinak já dost taky poslouchám rock, ale občas dám i něco jinýho

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce :) Pro mě hudba znamená odreagování, odpočinek atd. a poslouchám skoro všechno - mám spíš oblíbené písně než žánry, kapely a tak :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) pro mě je také určitým odreagováním, to máš pravdu :)

      Vymazat
  3. Krásný článek, držím palce se zpěvem i nadále! Já miluju hudbu, přináší mí klid a pohodu :) Miluju písně, které majá hluboký význam :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) také mám ráda písně s hlubším významem :)

      Vymazat
  4. Přeji Ti ve tvé zpěvecké kariéře ještě mnoho úspěchů! To že jste složili vlastní písničku je hrozně super, obdiv! :) Pro mě hudba je relax a navození určité atmosféry :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Musím povedať, že som si uvedomila, že kedysi som tej hudby počúvala viac, teraz si na ňu nejak neviem nájsť čas a počúvam ju väčšinu len pri jazde autobusom alebo autom a pri tom dokáže naozaj veľa :) Držím ti palce, aby si sa posúvala stále ďalej a ďalej :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat