Filosofická chvilka

By Markéta Koutová - 7:20

Celý můj život se sebe samotné ptám na otázky, na které pravděpodobně asi nikdy nedostanu odpověď. Líbí se mi to a děsí mě to zároveň a tak nějak jsem si říkala, že dost možná nejsem sama, kdo si občas takové zvláštní otázky pokládá a zajímá mě, jak na to pohlížíte vy. Já osobně jsem hodně velký "thinker" už odmala a nad tématem života, smrti a všeho kolem přemýšlím stále dokola. Jako malá jsem se toho všeho šíleně bála a jen sebemenší pomyšlení na smrt, konec něčeho, slehání a tak dále mi ústavičně navozovalo špatnou náladu, ale čím jsem starší, tím na to pohlížím stále z jiného a jiného úhlu.
Už se založením tohoto blogu jsem si řekla, že tu budu upřímná a nebudu si na nic hrát, takže... tohle je další stránka mě. 



Co je to láska?

Sleduje nás nějaká vyšší síla?

Je něco jako osud?

Existuje život po smrti?

Jsou tu nějaké další vesmíry, o kterých zatím nevíme?

Co je to čas?

Jak skončí svět?

Co je to pravé štěstí?

Jaký je rozdíl mezi žít a být naživu?

Mají lidé duši?

Co je nekonečno?

Co je smysl života?


A je toho určitě mnohem více, ale tohle byly asi ty nejčastější otázky, které si stále dokola kladu. Na některé z nich člověk během života odpověď možná i najde, ale zbytek nám zůstane asi ještě dlouho tajemstvím. Líbí se mi to, líbí se mi, že mám stále před spaním nad čím přemýšlet. Nevím, co je to láska - jestli jen spleť chemických pochodů nebo snad i něco víc. Jestli je tu někdo, kdo nás shora sleduje a řídí naše životy, protože ty absurdní věci, které se mi občas dějí prostě musí mít někdo na svědomí. Je nám předurčeno se během života někam dostat? A co bude po životě?...
Takových jestli a co když je prostě nekonečně mnoho, ale od toho jsme lidé, abychom nad tím přemýšleli.
Jak jste na tom s takovými otázkami vy?

  • Share:

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Některé z těchto otázek si také pokládám. A na otázku s osudem, tak na tu mám i odpověď. Já osobně na osud věřím a držím se intuice a vždy mi to tak nějak vyšlo, takže určitě něco takového musí být. Ale jsem ráda, že takové otázky nemám jen já :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu, takové otázky si pokládá asi každý z nás :) Já osobně věřím na osud i na to, že existuje něco po smrti, podle mě to je další život.. Myslím si, že každému člověku je osud předurčen a my s tím už nic neuděláme, já se snažím nemyslet na smrt a na věci, které mě dělají smutnou. Prostě přijímám věci tak jak jsou a jestli se něco stane, stane se to. Snažím se být prostě šťastná, žít přítomností a radovat se z každého dne a každé maličkosti, ať už venku prší, sněží nebo je horko, prostě je to krásný a člověk si musí vážit a cenit všeho co mu svět nabízí a všeho co má, protože vždycky může být hůř. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Též si takové otázky kladu. Na některé otázky už odpověď znám. Ale spíš mi přijde, že na otázku může člověk dostat i jiné odpovědi, že je jich více. Záleží na tom, jakou odpověď chce či nechce člověk slyšet. Věřím v osud, v posmrtný život a taky v to, že tu nejsme sami a že možná existuje něco mnohem více než 3D svět, jsou tu i jiné světy a možná se míjíme úplně s jinými bytostmi.

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímavá myšlenka :) přivedla jsi mě zase k dalšímu přemýšlení :D :)

      Vymazat