Šmik. Šmik.

By Markéta Koutová - 6:08

Sedím ve své posteli s notebookem na klíně a stále nevěřím tomu, že jsem to udělala. Ještě včera jsem své vlasy měla dlouhé. Takovou dobu jsem čekala, až mi dorostou a zase jsem je ušmikla.


Září pro mě nebylo zrovna dvakrát jednoduché a vlastně to byl asi ten nejtěžší měsíc mého zatím krátkého života a ostříhání vlasů byla velká možnost, jak se od toho všeho odprostit a udělat za tím tlustou čáru. S mými vlasy na zem padaly také starosti roku 2017, nenaplněná očekávání, zklamání, slzy, lži a všechno to, co už nikdy nedopustím, aby se opakovalo.
Ulevilo se mi, konečně se mi po dlouhé době ulevilo a konečně jsem měla pocit, že můžu zhluboka dýchat.
Možná to byla šance, jak alespoň trochu utéct od minulosti, protože změnit svůj vzhled je dost často první krok k tomu změnit věci kolem. Vím, že nejde pořád utíkat před tím, co bylo, protože nás to stejně dřívě či později doběhne, ale už nějak nemám sílu něco řešit. Chci jen vypnout, sednout si ráno s horkým čajem na náš dvorek, zachumlat se do teplé deky a užívat si života. Tahle bezstarostná rána mi tak chybí, ale zpět k vlasům..


Dlouhé vlasy vždycky byly a myslím, že i vždycky budou symbolem ženské krásy. Sice teď frčí různé krátké střihy, ale co si budeme namlouvat, znám plno kluků, kterým se krátkovlasé holky nelíbí. Nechápu to, asi nějaký instinkt, ale byla bych radši, kdyby to tak nebylo. Znám jednu holku, která má poměrně dlouhé vlasy a uvažuje, že by si je zkrátila, ale má strach, co na to řeknou kluci. Bude se jim ještě líbit? V mém minukém vztahu můj přítel také nechtěl, abych si vlasy zkrátila a jednou snad i pronesl, že by se se mnou klidně rozešel, kdybych to udělala.
Chápu, že každému se líbí něco jiného, ale copak je to jen o vlasech? Znám plno krátkovlasých holek, které jsou moc krásné a je mi jasné, že zktácením své hřívy jsem určitě pár kluků odradila, ale tohle jsem prostě já. Krátkovlasá já. Neříkám, že už si nikdy nenechám narůst dlouhé vlasy, protože určitě nechám, ale takhle se teď cítím dobře a to je hlavní.
Vždycky tu bude někdo, komu se nebudete líbit ať už vypadáte jakkoliv, ale takovými lidmi se nesmíte nechat omezovat, protože stejně časem zjistíte, že vám za to nestojí. Tomu, kdo vás má opravdu rád a myslí to s vámi vážně, se budete líbit za každé situace. :)

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Krátké vlasy jsou také super :) já jsem to na vlastní kůži vyzkoušela. Přítel se semnou nerozešel a to jsem měla jednu stranu skoro vyholenou. Vyzkoušela jsem to ale nyní si je nechávám zase narůst a zatím krátké nechci.
    Je super, že se ti tak ulevilo. Změna dělá hodně :) !

    OdpovědětVymazat
  2. Já krátké vlasy měla vždycky, nerostou mi a odmalička jsem je měla slabé. Teď mi pomalu začínají růst a představa, že bych si je zase zkrátila k uším mě děsí :D Připadám si i více žensky a krásně, ale to je samozřejmě každého věc. Podle mě, ti ty vlasy sluší možná i více, než ty dlouhé O:)

    thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Já si s těmi dlouhými také připadala více žensky, to máš pravdu.

      Vymazat
  3. Já jsem v podstatě nikdy neměla dlouhé vlasy, vždycky jsem si je maximálně nechala narůst kousek pod ramena a pak si zas nechala odstříhat. Jednoduše mi dlouhé vlasy nesluší, mám strašně husté vlasy, divně se kroutí a jsem v nich taková zapadlá.. Poslední měsíce jsem vlasy měla cca k ramenům, ale potřebovala jsem změnu, něco jako ty, prostě se od všeho odstřihnout, a tak jsem si je před týdnem ostříhala cca k bradě, pořád váhám, jestli to byl dobrý nápad, ale cítím se tak nějak svobodnější, tak hádám, že to bylo dprávný rozhodnutí :) Tobě kratší vlasy moc sluší, přijdeš mi v nich taková výraznější :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám vlasy po bradu už dva roky a cítím se mnohem líp, než když jsem je měla do pasu:D. Tobě to moc sluší!:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  5. Já krátké vlasy (na ramena) mám strašně ráda, sama je už takhle mám asi rok. Před rokem jsem si je nechala ostříhat, litovala jsem toho a teď si nedokážu představit mít zas vlasy pod prsa. :D Opravdu ti sluší a hlavně DOROSTOU! ;) Já se po nějaké radikální změně, co se týče vlasů, vždycky cítím jako jiný člověk - a to na tom miluju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :) teď se cítím naprosto jinak! :D děkuji :)

      Vymazat