Zkusme být šťastní

By Markéta Koutová - 11:57

Ahoj všichni! Dnes jsme si s rodiči udělali takový menší rodinný den. Byli jsme na společném obědě v mexické restauraci a poté na Čabárně, kde mají zachráněná zvířátka. Byl to opravdu pěkný den, ale uvědomila jsem si v něm pár věcí...



Jsme teď a tady a jindy už tu nebudeme... Poslední dobou jsem se až moc zaobírala maličkostmi. Občasné hádky s přáteli, menší neshody ve vztahu a tak dále, mě dostávaly do opravdu špatné nálady. V podstatě jsem se každou minutou jen stresovala tím, co bude a zapomínala jsem být teď a tady, a to je podle mě jedna z největších chyb, které v životě můžeme udělat.
Hodně lidí kolem mi říká, že jsem spíše pesimista, i když jsem si nikdy tak nepřipadala. Jsem realista, dost možná, ale rozhodla jsem se, že to změním. Chci se více smát, více se bavit a užívat si každou vteřinu, která mi byla dána, protože k čemu mi potom ten život je, když si ho neužívám? Každý má občas problémy, všichni přicházíme o lidi, na kterých nám záleží a opět nacházíme nové. Všichni máme nějaké starosti, ale takový ten život prostě je a jiný už nebude, s tím se musíme smířit ať se nám to líbí nebo ne.


Tímto bych vám všem chtěla říct, že je čas na to, abychom byli šťastní a vděční za všechno, co máme. Nechci znít, jako kdybych k snídani snědla všechnu moudrost světa, to vůbec, ale tohle je prostě věc, kterou jsem si dnes uvědomila a chtěla bych se o ní s vámi podělit, vždyť tenhle blog už začíná být něco jako součást mého života a jsem za to ráda. Zkusme být šťastní. Zkusme na věcech vidět především to dobré a zkusme se radovat z toho, co máme! Nejsem si úplně jistá, kde se ve mně všechna ta pozitivní energie vzala, ale hodlám ji šířit dál a doufám, že se dostane i k vám.
Buďte sami sebou, dělejte to, co vás baví a buďte s těmi, které máte rádi a prostě jen žijte!




  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Napísala si to pekne. 90% problémov v našom živote si robíme my naším myslením :)
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím. Nádherně a hlavně pravdivě napsané. Proto abychom byli štastni musíme dělat to co nás baví a naplňuje :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek, hezky jsi napsala :) Já už se dávno přestala zabývat maličkostmi, na světě jsou horší věci, je třeba si to uvědomovat :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Člověk by měl s rodiči trávit co nejvíce času :) a být víc šťastní ? S tím souhlasím, jen občas jsou chvíle kdy to prostě nejde :/ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :)
      Ale Jo, máš pravdu, občas to prostě nejde, ale snažit bychom se měli vždycky.

      Vymazat
  5. Já naštěstí takhle žiju, vždy jsem optimista a svět je hned lepší, užívám si každou vteřinu a je to tak nejlepší. Moc hezký článek :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat