Stydím se za své články?

By Markéta Koutová - 3:14

Hned na začátek chci říct, aby bylo ve všem jasno, že se za své články a svůj blog nestydím, protože nemám důvod.



Když jsem začala psát svůj úplně první blog, tak jsem ho skrývala a psala jsem víceméně "tajně", ale stejně na to vždy někdo přišel. Nejde to utajit, protože když se psaní blogu věnujete aktivněji, tak se to stane vaší součástí a to prostě těžko utajíte..
Měla jsem pochopitelně strach, jak budou lidé kolem reagovat a bála jsem se, že se mi ve škole pár lidí vysměje, ale upřímně mi nikdy nikdo neřekl, že to co píšu je špatné nebo trapné. Neříkám, že si to někdo nemyslí, protože se vždy najde někdo, komu se to nebude líbit a to respektuji, ale osobně jsem se nikdy s kritikou nesetkala. Moji nejbližší mě v psaní podporují a vím, že to čtou. Vím, že to čtou lidé ze školy, ale nevadí mi to. Kdyby mi to vadilo, tak by se na mém instagramovém účtu nenacházel link, který vás "hodí" přímo na hlavní stránku mého blogu. Podle mě se jednoduše nemám za co stydět. Každý článek jen odráží to, jaká jsem. 
Řekla jsem si, že na svůj blog budu publikovat osobní informace s rozvahou. Chci mít samozřejmě se svými čtenáři nějaký bližší kontakt. Chci, abyste věděli jak vypadám, co dělám, co se občas děje v mém životě, ale samozřejmě jsou věci, které na blog prostě nepatří a měly by zůstat jen v mém soukromí. Rozhodla jsem se, že sem budu psát především pozitivní věci a když si například projdu rozchodem, tak se vám tu nebudu vypisovat ze svých pocitů, protože od toho mám svůj deník. Řídím se pravidlem "všeho s mírou" a tak to prostě zůstane. Je opravdu důležité rozlišovat, co by si člověk měl radši nechat pro sebe a co může pustit mezi lidi.
Určitě bych se nemohla bavit s člověkem, který by můj blog odsuzoval a tvrdil mi, že je špatný nebo trapný. Blogování je věc, která mě baví a určitě to není nic špatného. Baví mě šířit své názory do světa, komunikovat s lidmi a tak dále a v dnešní době už je to vlastně úplně normální, je to část mě, část mého života.

Ještě bych nakonec chtěla poděkovat všem lidem, kteří mě v psaní podporují a sem tam pronesou nějakou kladnou poznámku ohledně mého blogu, vždycky mi to udělá velkou radost. :)

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Úplne s tebou súhlasím. :) Skvelý článok.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek, souhlasím s tebou :) u mě na blog spousta lidí z okolí přišlo nedávno. A někteří na to reagovali dost dětinsky, až mě to i zamrzelo, protože to už jsou dospělí lidé. Ale já na to kašlu, budu dělat to, co mě baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) přesně tak. Připadá mi, že hodně lidí má na psaní blogu spíše negativní názor a podle mě je to škoda. Máš správný přístup :)

      Vymazat
  3. Mně v blogování taky lidé podporují, ví že píšu ráda, navíc jdu na i na školu, která je na toto zaměřená, jupí! :D Držím palce v blogovém životě :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. teď jsi mě donutila se nad tím trochu zamyslet. o mém blogu ví zatím jen jeden člověk. taky se právě bojím reakce okolí... plno lidí má hrozné předsudky vůči blogům, i když ani pomalu neví co to je. ale líbí se mi tvůj přístup a souhlasím s tím, že by se věci na blog měli publikovat s rozmyslem. vždycky mě zarazí, když někdo zveřejní přesně svou práci nebo školu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš hezký blog, takže se určitě nemáš za co stydět a snad budou reakce lidí jen pozitivní :). Přesně, ty předsudky jsou hrozné.. A ano, také mě to vždy zarazí.

      Vymazat