Co čtu | Láska v prachu hvězd

By Markéta Koutová - 7:50

"Obyčejná knížka o dvou lidech, který se do sebe zamilujou. Nic novýho, zase slaďárna." Tohle přesně jsem řekla, když mi kamarádka dala Lásku v prachu hvězd do ruky. Obálka mě na první pohled vůbec nezaujala a vlastně jsem ji ani nechápala, protože se dá pochopit jedině s přečtením knihy. Prostě jsem od ní nic extra nečekala, ale naprosto mě uchvátila...
Příběh vypráví trochu podivínský středoškolák Henry Page, který čeká na svou životní lásku. Myslí si, že až ji najde, tak to bude jako v romantickém filmu - čas se zpomalí, srdce se zastaví... Ale poté potká Grace Townovou, dívku, která nosí klučičí oblečení a chodí o holi. Vůbec netuší, že zrovna ona změní celý jeho život, protože si s sebou nese překvapivá tajemství.
Věc, kterou jsem od této knihy vůbec nečekala byla ta, že mě donutila dívat se na lásku a mezilidské vztahy z trochu jiného úhlu pohledu. Co když je láska opravdu jen o chemických reakcích, které bohužel nedokážeme ovlivnit. Můžeme vůbec někoho milovat celý život? Myšlenky, které jsem si díky této knize odnesla, mě trochu děsí. Vždycky jsem patřila mezi ty holky, které snějí o lásce na celá život. O muži, který je bude milovat na věky věků.. Ale nejsem si jistá, jestli stejně nakonec všechno nevymizí. Všechno na tomto světě je, jak Grace hodněkrát zmiňuje, pomíjivé, ale v tom je možná to kouzlo..
Určitě knihu vřele doporučuji. Není to taková ta přeslazená romance, kde je vše dokonalé, ale ukazuje věci více realisticky, což se mi líbilo. Upřímně už mě perfektní milostné příběhy poněkud omrzely, tak jsem byla vděčná, že mi má kamarádka dala do ruky Lásku v prachu hvězd.


  • Share:

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Takovéto knížky, které člověka donutí přemýšlet a zamyslet se nad tím mám nejraději :) knížka vypadá zajímavě. Já teď čtu Pátou dohodu a to je pecka. Nad tím člověk přemýšlí, uvědomí si tolik věcí.

    OdpovědětVymazat
  2. O knížce jsem zatím neslyšela a jsem ráda, že jsem si přečetla tvoji recenzi. Moc ráda bych si ji přečetla a třeba se k ní někdy dostanu. :) Momentálně nestíhám číst :D !

    OdpovědětVymazat
  3. Mě teda zaujmula i obálka :) Vypadá to moc hezky, přesně pro mě :D slaďárny má ráda :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle knížku bych si přečetla s chutí! :-) Tereza Outcry, www.outcryblog.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Knížka mě vážně zaujala! :) Takže si jí píšu do seznamu knížek, které musím přečíst! :) děkuji za tip! :)

    http://shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Na tuto knížku se také chystám. :)

    OdpovědětVymazat
  7. O téhle knížce slyším poprvé, ale musím přiznat, že zní zajímavě, tak si ji určitě připisuju na seznam. :-)
    Hemitson (before-the-shadows.blog.cz)

    OdpovědětVymazat