Nový pokoj aneb potřebuji vaše rady!

By Markéta Koutová - 6:42

Už extrémně dlouho se těším na to, až budu mít konečně nový pokoj. Vždycky do toho přišlo něco důležitějšího, jako třeba neodkladná rekonstrukce koupelny nebo střechy, ale tyhle prázdniny už se konečně dočkám! Jenže jsem ohledně toho všeho začala být poměrně nerozhodná a potřebovala bych od vás, mých milých čtenářů, pár rad, tak jdeme na to!


 První a snad největší mé rozhodnutí je to, jakou si vyberu postel. Potřebuji, aby byla rozměrů 140x200, takže byl poměrně velký oříšek nějakou takovou najít a nakonec mi zbyly dvě favoritky a obě z Ikea. Já jsem spíše přikloněná k té první, ale na druhou stranu se mi líbí, že je ta druhá ze dřeva, tak mi moji milí, prosím, poraďte. :)



 Další věc, ohledně které se musím rozhodnout, je psací stůl, protože ten v mém starém pokoji už je celkem zničený a moc se mi nelíbí jeho barva. Mám tři favority a opět jsou všechny z Ikea. Docela vtipný je, že jsem vybírala na mnohem více stránkách, než je jen Ikea, ale nakonec jsem vždycky skončila tam.
 Tady zatím nejsem rozhodnutá vůbec, asi jsem spíše víc přikloněná k těm posledním dvoum, ale jistá si nejsem. Přítelovi se nejvíc líbí ten druhý, tak možná dám ve finále na něj.




 Dále si chci do pokoje ještě pořídit novou komodu, kterou už vybranou mám (je naprosto obyčejná a jednoduchá) a u knihovny stále nevím, protože už ve starém pokoji jednu mám, ale nejsem si jistá, jak se do toho nového bude hodit, tak uvidíme. Problém je, že je ten nový pokoj docela malý, takže si nemůžu dovolit nějaké extra velké kousky nábytku a musím volit spíše světlejší barvy, aby to působilo prostorněji.


 Jinak se v tom pokoji ještě musí udělat nové lino, protože je tam starý koberec, který se mi ani trochu nelíbí, musí se tam vymalovat a hlavně se to tam musí celé vyklidit. Momentálně jsme ve fázi vyklízení, která asi ještě trochu potrvá. Ve svém starém pokoji mám hodně věcí, které už vůbec nevyužívám, takže je musím všechny vytřídit, přebrat a darovat nebo vyhodit. Už aby to bylo!

 Na konec jsem ještě vybrala pár fotek různých pokojů, kterými se chci inspirovat, tak snad se budou líbit i vám :).






















  • Share:

You Might Also Like

12 komentářů

  1. vzdy ma fascinovali krasne inspirativne obrazky asi cohokolvek na internete, izby nevinimajuc :D na prestavbu tej svojej izby som sa zatial nedala, ale viem si teda predstavit, ze by som mala tiez poriadnu dilemu, co vybrat.
    postel sa mi z tychto dvoch jednoznacne viac paci ta druha, pride mi taka aj stabilnejsia, lebo nema iba take uzucke nozicky ako ta prva. uznavam, ze ta prva vyzera tak viac starodavne, co je teraz celkom v mode, ale aj ta druha je rozhodne pekna a podla mna menej labilna. ale to samozrejme usudzujem iba z obrazku.
    pri tych stoloch zalezi asi najviac na tom, ci chces policky nad stolom, pod stolom alebo aj aj. ten druhy stol sa mi vyzorovo paci asi najviac, ale rozmerovo je zase najkratsi... a este aj ked cast z neho, kde ma clovek nohy, vyplnaju policky, tak mi pride, ze je tam fakt malo miesta na nohy. ale znova, usudzujem iba z obrazku. za mna teda stol cislo 1, lebo sa mi viac paci ulozny priestor nad stolom ako pod nim.
    moj brat uz asi dva roky hovori o tom, ze by chcel novy nabytok do izby, ale vobec sa nema k tomu, aby vobec zacal s prezeranim si nejakeho nabytku alebo aspon navrhovanim toho, ako chce, aby jeho izba vyzerala. lebo dve najzakladnejsie veci mu uz rodicia nove kupili - postel a stol. tak sa zda, ze k zivotu vlastne ani nic ine nepotrebuje, a tak unho stale zostavaju farebne skrine, ktorym sa uz pomaly ani nedaju vysunut zasuvky a ktore su stare asi 20 rokov :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takhle dlouhej komentář jsem ještě nikdy nedostala! :D To máš pravdu, že ta druhá vypadá stabilněji, ještě to budu muset vážně hodně promyslet a píši si tedy jeden bod pro stůl č. 1 :D :)
      Chlapi to mají asi trochu jinak :D

      Vymazat
  2. Co se týče postele, tak určitě tu druhou. U tý první to vypadá, že s ní jednou zavržeš (haha víš, jak to myslím) a bude po ní. Ta první postel se mi taky líbí, ten styl mám ráda. Ale ta druhá vypadá luxusněji a říká "Ahoj, mám život pohromadě." A navíc come on... DŘEVO.
    Jinak ty stoly vypadají všechny skvěle. To pak asi záleží, kolik chceš úložnýho prostoru.


    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky mám trochu u tý první takovej pocit :D.. U těch stolů to bude velkej oříšek :)

      Vymazat
  3. Ja předělávála pokoj je to tak dva roky zpátky a musím říct, že to byla pořádná fuška. Dřív jsem měla oranžovo zelený a zatoužila jsem po bílém čistém, vážně to dalo zabrat.
    Postel bych vybrala tu druhou a to stejne ten stolek :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tě chápu, už teď je to pořádná fuška a nejsem ani v půlce :D :/
      Dobře, děkuji :)

      Vymazat
  4. Áá ty pokoje! :D Já navrhovala před 2/3 lety pokoj a úplně jsem si to užila ! :D. Vše jsem si měřila a vybírala sama a musím říct, že když jsme nábytek kupovali, tak jsem se bála, aby vše bylo tak jak jsem chtěla! :D. 95 % pokoje mám z ikea:).
    Postel se mi líbí víc ta druhá :).
    Stůl je pěkný 1. a i 3. :D

    Ať pokoj dopadne přesně tak jak chceš! :)

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také teď pořád pobíhám s metrem a snažím se vše vybrat co nejlépe :D
      Děkuji :)

      Vymazat
  5. Úplně chápu, jak se cítíš, nedávno jsem si taky předělávala pokoj :D
    Postele se mi líbí obě, možná o malinko více ta první :)
    Stůl je super ten druhej, ale zase kdyby sis koupila tu druhou postel tak se k němu hodí více ten třetí stůl :D A komoda je super, tu si určitě kup, sama doma komodu z Ikei mám a je to super úložnej prostor ;)
    Na konec si přidala super inspiraci :) Moc se mi líbí ta první a třetí ložnice :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mně se líbí ta druhá postel víc, radila jsem i takovou postel kamarádce, protože když u ní spí přítel netlačí ho ten rám do noh. :) Ona by se vešla, horší on, který je dlouhán... :) Stůl se mi líbí nejvíc ten první.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec tu postel budu mít :) můj přítel je taky dlouhán, tak je to asi nejlepší volba :D

      Vymazat