TOP 10 nejoblíbenějších knih | Part 1

By Markéta Koutová - 9:42

Docela mě mrzí, že už poslední dobou nečtu tolik, jako dříve. Momentálně mám rozečtené Sedmilhářky, které mě docela baví, ale čtu je hlavně ve vlaku nebo když někde čekám. O víkendu jsem si uklízela svou malou knihovničku a oprašovala staré knihy, které jsem četla například před dvěma lety. U některých už jsem si pomalu nedokázala vybavit, o čem byly, ale na druhou stranu některé se mi tak zaryly do paměti, že ještě po tak dlouhé době jsem si skoro detailně dokázala popsat jejich příběh, který mě hodně bavil a jak jistě můžete tušit, tak právě o těchto knihách bude dnešní článek!


100 dní štěstí, Fausto Brizzi
Knížku jsem si zamilovala hned ze začátku a to proto, že se odehrává v Itálii a já miluju všechno s Itálií spjaté. Příběh je o čtyřicetiletém Luciovi, který se dozvídá, že má rakovinu a že mu zbývá zhruba 100 dní života. Po tom, co si to opravdu uvědomí, začíná vše dosavadní přehodnocovat. Chce strávit co nejvíce času se svou ženou a dvěma dětmi, ale zároveň také stihnout vše, co si naplánoval.
 Celá kniha mi připadala neskutečně upřímná. Příběhy o umírajících lidech bývají často až moc vyhrocené, ale tohle byl naprostý opak. Smála jsem se, ale zároveň jsem si i trochu pobrečela. Zjistila jsem, jak některé věci bereme jako samozřejmost a že bychom si občas měli lidí kolem více vážit a vlastně i našeho života - dokud ho máme.


To nejlepší z nás, Nicholas Sparks
Nicholas Sparks, jeho zamilované příběhy nesmí chybět snad v žádné ženské knihovničce. Tento jsem si oblíbila nejvíce.
 Hlavními hrdiny jsou Dawson a Amanda, kteří do sebe byli na střední zamilovaní, ale jejich rodiče a příbuzní jim štěstí nepřáli. Amanda pocházela z dobré rodiny, která pro ni chtěla jen to nejlepší, ale Dawsonova rodina byla ve městě proslulá svými kriminálními činy. Jejich lásce prostě a jednoduše nebylo přáno a celých dvacet pět let se neviděli, až se jednou setkali na pohřbu jejich společného přítele. Vše už však bylo úplně jiné - z Dawsona se stal samotář a Amanda měla manžela a děti, ale co když mezi nimi zůstala ta nekonečná láska, kterou si slibovali?
 Konec této knihy mě opravdu chytil za srdce a musím přiznat, že jsem z něj byla vyklepaná ještě několik dalších dnů. Přála jsem si, aby to skončilo jinak, ale život opravdu není spravedlivý...


Zlodějka knih, Markus Zusak
Tohle už není zamilovaný příběh, ale vyprávění o malé židovské holčičce Liesel, která je poslána na převýchovu do Německa a prochází si druhou světovou válkou. Vše vypráví sama smrt, která je všemocná a všudypřítomná. V knize je popsán všední život dítěte za druhé světové války. Naprosto mě vtáhla do děje a s Liesel jsem se okamžitě sžila. Užijete si plno dějových zvratů, dojemných i veselých a upřímných situací a tak dále.. Ale věřte, že konec vás stejně jako u To nejlepší z nás naprosto zasáhne.


Dívka, již jsi tu zanechal, Jojo Moyesová
O této knize už jsem zde na blogu psala a řekla jsem si, že se o ní musím zmínit ještě jednou. Jojo Moyesová je skvělá autorka - upřímná a vždy, když od ní čtu nějakou knihu, tak mám pocit, že je napsaná s naprostou lehkostí a půvabem. Obsah této knihy si můžete přečíst ZDE.


Láska v prachu hvězd, Krystal Sutherland
Ano ano, o Lásce v prachu hvězd už jsem také článek psala, ale tuhle knihu mám snad ještě o trochu radši, než Dívku, již jsi tu zanechal. Je o zvláštní, nevídané a komplikované lásce. Obsah ZDE.


  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Knížky od Nicholase Sparkse jsou klasika, většinu knížek od něj jsem už přečetla a každá jedna z nich se mi líbila :) Naposledy jsem četla Volbu a taky ji můžu jedině doporučit :) A pak jsem četla už jen Zlodějku knih, která mě úplně dostala :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Ta první knížka mě zaujala :) Já mám teď doma rozečtenou knihu Pod toskánským sluncem, je to moc pěkné! :) A zaujala mě ta druhá, Nicholas Sparks u mě v knihovně taky trůní.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Pod toskánským sluncem.. o tom už jsem někdy slyšela, mrknu na ni :)

      Vymazat
  3. Já z těchto knih četla jenom Zlodějku knih a bylo to fakt strašně krásný...i ten film:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já ještě film neviděla, tak mám alespoň večer co dělat :)

      Vymazat
  4. Zajímavé knížky. Nejvíc mě zaujala Dívka, již jsi tu zanechal. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super tipy! Já bych si chtěla přečíst Zlodějku knih, film se mi hrozně líbil a kniha určitě musí být úžasná :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. To vypada jako super tipy :) ja cetla akorat Zlodějku knih, ktera je naprosto uzasna, a film se mi taky libil, ale kniha je kniha :) a nadchnul me tvuj popis knihy 100 dní štestí, mrknu se zda je maji u nas v knihovne a vyrazim :) vsechny vypadaji suprove.
    www.verubooklover.cz

    OdpovědětVymazat