Co čtu | Proč jsme se rozešli

By Markéta Koutová - 7:51

Zjistila jsem, že v poslední době už zase pomalu nečtu nic jinýho, než romány.. Moje profesorka by mi asi řekla, že to není hodnotná literatura a ať jdu radši číst ten Chrám matky boží, co mám dneska odevzdat a jsem na straně 30, ale na to už je asi pozdě.



 Knížku Proč jsme se rozešli mi opět půjčila moje chodící knihovna Anička. U ní na posteli jsem si přečetla první kapitolu a chtěla jsem číst dál a dál, ale nemohla jsem, protože přišla klasika "Markét, notak, pojď si povídat." a tak jsem jí teda odložila na další den. Pak samozřejmě jsem četla ve škole a vůbec jsem se nesoustředila na učení (jsem špatná studentka, já vím) a asi za pět dnů jsem jí dočetla
 Příběh je o holce, která svýmu bývalýmu klukovi hodila před dveře krabici s dopisem a věcma, který představujou nějakou spojitost s jejich vztahem. Celá ta knížka je vlastně ten jeden dopis a každá kapitola popisuje story, která se váže k těm věcem (například lístek na basketbalový zápas). Čtenář se postupně dozvídá, jak se seznámili, jak se jejich vztah vyvíjel a na konci samozřejmě to, jak se rozešli. Líbí se mi, že to není slaďárna, protože ona mu píše ve chvíli, kdy už do něj není zamilovaná a je tak akorát pěkně naštvaná. Příběh mi celou dobu připadal hodně realistickej a to je podle mě velký plus, protože moc nemusím, když čtu knížku o lidech v mým věku a chovaj se jako dospělí, co už za sebou maj tunu vztahů a chystaj svatbu. Velký plus taky přiikládám ilustracím, který jsou trefný a moc pěkný.


 
 Pokud bych tedy měla říct, jestli si knihu přečíst nebo nepřečíst, tak pokud už vás omrzely přeslazené milostné příběhy, tak tohle je něco pro vás. 

  • Share:

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Chrám Matky Boží jsem ani nečetla :D, taky jsem dávala přednost všemožným knížkám.. hlavní je, co nejvíce oddálit povinnou četbu.
    Knížka vypadá zajímavě, líbí se mi, že je psaná dost nezvykle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :D.. Je taková nezvyklejší, určitě si ji přečti :)

      Vymazat
  2. To je super knížka! :) Vypadá zajímavě. Mám ráda nové příběhy se zajímavou zápletkou.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat