Záplavy oblečení

By Markéta Koutová - 7:26

Ahoj všichni! Tak po delší době jsem si konečně našla čas k tomu, abych napsala nějaký ten článek, hurá!


 Nedavno jsem si koupila nové šaty (v CA za 299, musela jsem je mít), ale po příchodu domů jsem zjistila, že už na ně ve skříni tak nějak nemám místo, a tak jsem začala svoje oblečení vytahovat ven a došlo mi, kolik pěkných věcí vlastně mám a úplně jsem na ně zapomněla. Hrůza, pořád si kupuju další a další a v podstatě zbytečně, protože mám doma úplně plnou skříň od triček, přes mikiny až po šaty. O něčem jsem samozřejmě zjistila, že už mi to tak úplně nesedí a nebo už to prostě nosit nechci a poslala to dál (známým nebo na charitu), ale jinak jsem si skoro všechno nechala a zařekla jsem se k tomu, že budu vážně střídat všechno možné oblečení, které mám a nebudu stále nosit jen jedno a to samé a hlavně si nebudu kupovat zbytečnosti a jen to, co se mi bude opravdu, ale opravdu líbit.


 Máte to taky tak? Že si stále kupujete něco nového a pak se v tom všem oblečení pomalu ztrácíte? Nepatřím k lidem, co si každý týden kupují něco nového, ale tak jednou do měsíce si nějakými věcmi radost udělám a i to bohatě stačí k tomu, aby mě časem všechno to oblečení úplně zaplavilo.
 Je fajn se hezky oblékat, mít radost z nových věcí, ale zjistila jsem, že mi mnohem větší radost dělá vzít si na sebe něco, co už jsem třeba rok nevytáhla ze skříně a proto jsem se teď vážně snažila o to, abych měla nad veškerým svým oblečením přehled, na všechno hezky viděla a věděla, co přesně v mojí skříni je. Tenhle úklid jsem dělala naposledy zhruba před rokem a došlo mi, že bych ho asi měla uskutečňovat častěji.
 Máte to také podobně? Jak často si skříň uklízíte vy?

  • Share:

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Presne ako u mňa, nakupujem oblečenie, hoci mám doma plné skrine. Naposledy som sa pustila do vážne obrieho upratovania, aby som urobila miesto v skrini. Vytriedila som celé jedno vrece oblečenia a venovala ho. Snáď niekomu urobí radosť :) Pekný článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je to spráně, ono občas to oblečení, které nás už tak moc netěší a nenosíme ho, může někomu jinému udělat obrovskou radost :) Děkuji :)

      Vymazat
  2. Já si zas tak často oblečení nekupuju, přijde mi totiž, že se mi v poslední době v těch obchodech vůbec nic nelíbí :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som napríklad ten typ, ktorý nechodí zas tak často do obchodov ako sa môže zdať. Ale keď idem a niečo sa mi mega páči tak si to vezmem. Aj keď niekedy nad tým uvažujem a podľa toho sa rozhodnem aby v mojom šatníku neboli stále tie isté veci :/ :D

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  4. Občas se mi taky stane, že si koupím nějakou zbytečnost. Ale jinak moc oblečení nakupovat nechodím, taky protože #holkazdědiny a my jsme rádi, že tady máme vůbec nějakou tu sámošku 😅
    A jinak děkuju za hezké komentáře u mě na blogu :D
    Jdu si za svým snem

    OdpovědětVymazat
  5. Já si pravidelně skříň třídím a pak si třeba pořídím něco nového. Neexistuje, aby mi skříně přetékala oblečením :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já třeba když třídím oblečení, které nechci, tak koukám, které je v hodně dobrém stavu. To, co není nijak poničené, seprané a podobně, tak tady v online second handu dělají i výkup oblečení. NEfunguje to jen jako second hand, ale i jako tržiště :). To je jen takový tip, kdyby někdo netušil, co s tim.

    OdpovědětVymazat
  7. Na mě teda letos čekají hlavně doplňky. Určitě vím, že první bude nákup pánské peněženky, protože tu potřebuji už poměrně dlouho. Nicméně pak sluneční brýle, opasek, pantofle do kanceláře. No, je toho prostě poměrně dost. A to jsem ještě nekoukal na oblek a na to, jestli nepotřebuji novou kravatu.

    OdpovědětVymazat