Life goals | Co když je nesplním?

By Markéta Koutová - 4:17

Poprvé jsem si svůj seznám cílů, které chci za svůj život splnit, sepsala někdy zhruba v sedmé třídě. Byly to poněkud dětinské a nebo naprosto obyčejné věci, nějak extra jsem se nad tím nezamýšlela, ale něco z toho byly i dobré nápady. Blok, do kterého jsem si to zapsala, jsem nedávno našla zastrčený ve spodní poliččce knihovničky, co mám v pokoji. Mile mě překvailo, že už jsem si něco z toho za ty cca tři roky splnila (např. obarvit si vlasy, obléct se do svatebních šatů, vidět Mont Blanc...)



Proč je fajn si cíle sepsat?

Hned ten večer, co jsem svůj starý seznam cílů našla, jsem si řekla, že bych si ho měla přepsat a trochu zaktuálnit. Proč? Myslím si, že je dobře si v životě za něčím jít, dodává nám to nějakou motivaci ke zkoušení nových věcí a mně to pomáhá vyhnout se stereotypu. Jednou bych vážně chtěla hodně cestovat, takže jsem si vypsala všechna místa, která bych jednou chtěla vidět. 
 Také je určitě super zamyslet se nad tím, co vlastně od života čekáme, co bychom jednou chtěli dokázat a tak dále. Sice ještě sama úplně 100% nevím, kým bych jednou chtěla být, kde bych chtěla žít, jakým způsobem a tak, ale mám o tom alespoň nějaký přibližný obrázek. 

Markét, co když ti to všechno nevyjde?

Nedávno se mě na tohle zeptala kamarádka. Bude mě mrzet, když si všechny cíle nesplním? Myslím si, že ne. Určitě počítám s tím, že se mi to všechno nepodaří. Bylo by to úžasný, ale bůhví, jestli jednou budu mít dům na pláži, naučím se na housle, oslavím karneval v Riu nebo navštívím Maledivy. Až tedy bude moje staré já jednou někde sedět a číst si svůj starý seznam, tak určitě budu ráda za všechno, co se mi podařilo a doufám, že toho bude hodně. :)


Splněno (něco málo pro příklad):

zůstat vzhůru celou noc
vidět delfíny
spát pod hvězdami
mít brigádu
zkusit pravé indické jídlo
navštívit Švýcarsko
navštívit Španělsko

Co si chci spnit (opět něco málo z toho všeho):

naučit se řídit
mít tetování
udělat maturitu
naučit se zahrát na klavír Vltavu
letět balónem
uběhnout půlmaraton
dělat dobrovolnici v Africe
navštívit San Francisco
projít se po Velké Čínské zdi
navštívit Thajsko

Jak jste na tom se svými životními cíly vy? Máte nějaké? 

  • Share:

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Máš krásné cíle, doufám, že si je jednou všechny splníš :) také mám cíle a je jich hodně, ale že bych je měla nějak sepsané, to ne :) ale udělat maturitu chci určitě :D

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  2. Též si myslím, že je dobré mít nějak srovnané své cíle, ať už v hlavě nebo na papíře. Já mám například sepsané destinace, kam se chci podívat. Moc ti držím palce! :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  3. To jsou moc krásné cíle, co sis dala. :) Mým hlavním životním snem teď je mít dítě. :) :D Jsem blázen? Možná trochu... Ale v mém věku si to můžu dovolit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) moc držím palce, ať Ti to s děťátkem vyjde :)

      Vymazat
  4. Musím říct, že naprosto souhlasím, určitě to má svůj důvod si je sepsat. Já jsem to takto udělala už několikrát, ať už u malých či velkých snů/cílů a vždy to bylo moc fajn. Aspoň třeba člověk nezanevře na stereotyp a nudu a nutí ho to dělat nové věci, aby se mohl odškrtnout, tedy aspoň tak to mám já. A občas je i fajn, když člověk najde ty staré a zapomenuté a zjistí, co se mu už z toho splnilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cítím to naprosto stejně :) děkuji za hezký komentář :)

      Vymazat
  5. Jéé tak to Thajsko máme stejné! Hrozně bych chtěla ochutnat tamnější kuchyni :) Jinak jsem také jednou našla takovýto seznam přání, asi po roce. Úplně jsem an něj zapomněla a k mému údivu jsem si splnila 90% věcí :) Doufám, že i Tobě se všechny podaří splnit! ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Pár životních cílů mám a doufám, že si splním většinu :) Letět balónem bych se asi bála, ale San Francisco bych ráda viděla. Můj sen je podívat se někam na sever (Island, Norsko...) :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. San Francisco je asi jeden z mých největších cílů :) a ten sever bych také chtěla vidět :)

      Vymazat
  7. Skvěle sny. Já jich mám taky hodně a doufám, že se mi z části splní :)

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že máš hezké cíle. :) Co se týče maturity, tak té bych se být tebou nebála. (I když to říkají všichni, já vím.)

    Já bych letos chtěla dokončit knihu a naučit se šít. :) Jdu na to postupně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak snad ta maturita nebude tak hrozná a držím palce s tvými cíly :)

      Vymazat