Novoroční předsevzetí

By Markéta Koutová - 5:24

Dnes jsme na hodině angličtiny vedli rozhovor o novoročních předsevzetích a mně došlo, že jsem si letos žádná nenapsala. Vždycky jsem si je dávala, ale víte co? Nikdy jsem je všechna nesplnila, možná ani polovinu ne a pak mi to akorát bylo líto. Začalo mi to připadat jako zbytečnost a řekla jsem si, že už si je dávat nebudu. Jsou tu nějaké věci, které bych jednou ráda splnila, ale proč to členit do roků? O některých věcech totiž vím, že je nedokážu stihnout za 12 měsíců a jsou to běhy na mnohem delší trať. Nechci to už dělat, nechci si říkat, že něco musím splnit do 31. prosince 2018 a pak se trápit tím, že jsem to nezvládla. Vloni jsem si řekla, že budu cvičit a budu hubená a jak to dopadlo? Poruchou příjmu potravy. Nechci, aby se něco zase takhle zvrtlo. Asi jediná věc, která se mi vážně podařila byla, že jsem se začala věnovat zpěvu více než kdy předtím, ale to byla více méně shoda náhod. Nacházela jsem pouze ve správnou chvíli na správném místě.
Od teď si radši říkám, co bych jednou chtěla dokázat v celém mém životě. Je toho hodně a vím, že na to mám dostatek času, takže mě to nějak netrápí a můžu na tom v klidu pracovat. Zrovna nedávno jsem našla svůj hodně starý seznam věcí, které bych jednou chtěla dokázat a zjistila jsem, že mé priority se hodně změnily, takže bůh ví, co bude za pár let. A jak jsem na tom teď?


velice krásné a smysluplné cíle Markéty Koutové
- napsat a vydat knihu
- navštívit San Francisco
- navštívit Asii
- navštívit Afriku
- dostat se na vysokou
- najít někoho, kdo mě bude bezpodmínečně milovat
- naučit se hrát na housle
- zdokonalit hru na klavír a kytaru jak jen to jde
- letět balónem
- uskutečnit roadtrip
- proslavit kapelu
- naučit se udělat dort jaký umí moje mamka
- vymyslet několik nových receptů
- proslavit blog
- vlastnit želvu

A je toho samozřejmě mnohem více, ale kdo by to četl, že? To bychom tu byli do zítra. Jaký máte názor na novoroční předsevzetí vy? Dáváte si je? Zvládnete je poté splnit? :)

  • Share:

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Pěkná předsevzetí:). Já si jich letos dala jenom pár, abych je zvládala plnit a zatím se mi to docela daří:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Já si dávám předsevzetí jen tak symbolicky a nijak striktně se toho nedržím, spíš mám prostě takový seznam věcí obecně o tom, co bych si chtěla splnit a nezáleží na tom, jaký je zrovna rok :) na konci prosince se nad tím vždy jen tak zamyslím a snažím se pro to dělat víc. Želvička je pěkné přání, tu jsem jako malá vždycky chtěla :D :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle je to podle mě správně. Nejhorší mi připadá, když někdo na svých předsevzetích přehnaně lpí.. :)

      Vymazat
  3. Taky už si je nedávám. Nikdy jsem je nedodržela a proto jsem sepsala článek s plány na rok 2018, které chci uskutečnit a pokud se vše nepovede nevadí.

    Balónem bych taky ráda letěla :) krásný článek !

    OdpovědětVymazat
  4. náhodou velmi pekné plány do života :) tú Afriku by som brala :)

    OdpovědětVymazat