Za normální holky

By Markéta Koutová - 7:07

U nás i v zahraničí už existuje nesčetně "self love" projektů, ale musím říct, že jen málokterý mě opravdu zaujme a víte proč? Většinu z nich stejně organizují lidé, kteří ztělesňují dokonalost a jen málokdy vidíte úplně obyčejného člověka, který je vám podobný jak svým normálním přirozeným vzhledem, tak také svou povahou a svými názory. Za normální holky je však podle mě jeden z projektů, které opravdu mají smysl.
Projekt má pod svými křídly velice sympatická Kristýna, česká blogerka, která dříve žila v Austrálii. Za úkol si dala ukázat dnešním dívkám a ženám, že všechny jsme krásné a jedinečné a že je to především v naší hlavě. Zároveň také poukazuje na to, jak nás sociální sítě "ničí". Všude totiž jen vidíme dokonalé celebrity a modelky, ze kterých bychom si příklad brát neměli. Proč se stydět za to, jaké jsme? Nemůžu říct, že jsem sama se sebou 100% spokojená, ale bývalo to i o dost horší. Neměla jsem na sobě ráda to, že mám od přírody větší stehna a zadek a připadala jsem si tlustá, i když jsem nebyla. Pořád jsem se snažila vypadat lépe úplně ve všech směrech, ale nikam to nevedlo, protože dokud jsem se nepřijala taková, jaká jsem, tak jsem se nikam pohnout nedokázala a přijmout se tak, jak mě příroda stvořila, mi právě pomohl projekt Za normální holky. Už dlouhodobě ho na Instagramu a blogu sleduji a čtu příspěvky, které mě motivují a určitě nejen mě, ale i spousty dalších.


Není to až tak dávno, co jsem byla na hraně s anorexií a chybělo opravdu málo. Skoro jsem nejedla a stále jsem si připadala tlustá. Byla jsem akorát nešťastnější a nešťastnější.. Poté jsem si uvědomila, že to takhle nejde, ale stejně bylo hodně těžké se z toho dostat. Pár dní jsem normálně jedla, ale pak to bylo zase zpět. Už jsem nevěděla, co s tím mám dělat a začala jsem hledat způsoby, jak přijmout sebe a toho všeho se zbavit. Na Instagramu jsem přestala sledovat všechny ty dokonalé modelky a nechala jen přátele a osobnosti, které se prezentují naprosto reálně. Ideály krásy jsou upřímně něco strašného. Proč bych si měla do rtů píchat botox, nechat si zvětšovat prsa a bůhví co dalšího? Nakonec je stejně nejkrásnější to zdravé sebevědomí, které pramení z toho, jaké opravdu jsme a k těmhle všem myšlenkám a názorům mi pomohl právě projekt Za normální holky a proto jsem se rozhodla, že bych ho tímto prostřednictvím chtěla poslat dál mezi ženy a dívky. Takže moji milí, určitě se podívejte na Instagram @zanormalniholky, na blog tohoto projektu a také na blog Kristýny a pojďme společně do světa vyslat zprávu, že přirozenost nikdy nevyjde z módy a pojďme dát STOP mediální šikaně!

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. To je skvělý projekt! Projela jsem většinu příspěvků na tom IG účtu jedním dechem :) je super takhle ženám/dívkám ukázat, že jsme všechny krásné. Já si s posměšky na vzhled užila své a vím dobře, jak moc to bolí. Přitom dotyční sami nebyli žádní modelové. Holky na Instagramu mě jinak moc netrápí, protože vím, že vyberou tu nejlepší fotku kterou mají a tu ještě několikrát upraví. Málokdo tam dá takovou, kde vypadá přirozeně a třeba nenalíčeně :) napíchané rty botoxem mi přijdou hrozně ošklivé a nechápu, že si to vůbec někdo nechá udělat, člověk pak vypadá jak kačer :D díky za tip na ten projekt, je to vážně hezké :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to jsem moc ráda, že tě to inspirovalo! :) naprosto s tebou souhlasím.

      Vymazat
  2. super článek! tento projekt se mi taky hrozně líbí! :) člověk se musí mít rád a je pravda, že sociální sítě s vyhublými a vyretušovanými modelkami tomu moc nepřidávají...snad se (alespoň časem) ta situace na sociálních sítích trochu zlepší a budeme tam častěji vídat normální holky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Presne ako píšeš, tiež som prestala sledovať modelky VS a celebrity. Veď ani ony nevyzerajú stále tak ako na fotkách a za tým umelým výzorom je niekoľko hodinová práca maskérov. Prečo sa meniť na niekoho iného, keď ja sama som originál. Zameranie projektu sa mi páči, určite si o ňom prečítam viac. Super článok. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten projekt je boží! Též jí sleduji :) Líbí se mi i její blog!

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat