Co čtu | Milk and honey

By Markéta Koutová - 7:05

Ahoj všichni a přeji vám krásné úterý! Jak na vás působí tohle podzimní počasí? Na mě teda děsně. Do ničeho se mi nechce, nic mě nebaví a nejradši bych celé dny jen spala. Nejhorší jsou rána, nikdy nemůžu vstát. Občas mám pocit, že všechno, co dělám je totálně repetetivní a že věci nějak posrádají smysl...


Jedna z věcí, která mi poslední dobou docela pomohla a možná i zvedla náladu je kniha Milk and Honey od Rupi Kaur. Próza a poezie, nic víc a nic míň. Občas prostě máte pocit, že najdete knihu, která vám naprosto rozumí a tohle je přesně jedna z nich. Nejsem si jistá, jak přesně Milk and Honey popsat, ale určitě ho všem vřele doporučuji.
Kniha je rozdělená na čtyři části - the hurting, the loving, the breaking a the healing. Ukazuje různé způsoby bolesti a to, jak v tom špatném najít to dobré. Především se mi líbí, že odráží lásku, cítění a celkově společenské hodnoty dvacátého prvního století. Samozřejmě miluji také poezii od Jaroslava Seiferta, ale doba, ve které se slova autora odráží, je hodně znát.  Ještě nejsem na konci, protože se to dá číst opravdu jen, když má na to člověk tu správnou náladu, ale rozhodla jsem se o tom napsat článek už teď.


Myslím, že se vám kniha bude líbit, i pokud nejste zrovna nadšenci do poezie. Většinou to není v rýmech a je to poměrně jednoduché na pochopení. V hodně věcech jsem našla sama sebe. Sice je to anglicky, ale budete tomu rozumět, protože já se za nějakého extra angličtináře nepovažuji a zvládám to a navíc v češtině by to podle mě neznělo tak dobře. Pokud tedy chcete trochu nahlédnout do pocitů autorky, ve kterých můžete jednoduše najít i ty vlastní, tak si to rozhodně přečtěte. Je to především o bolesti, lásce a životě... 


  • Share:

You Might Also Like

9 komentářů

  1. To vypada super, mozna na to taky mrknu :)

    TMA

    OdpovědětVymazat
  2. Knížku mám doma a nemůžu si jí vynachválit, ale jak říkáš, dá se číst, jen když je na to nálada :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle knížku jsem si koupila vloni před vánoci a hned po týdnu jsem běžela zpět do knihkupectví pro druhou, abych jí stihla dát jako dárek kamarádce. myslím, že by si jí měla přečíst každá holka. Jak říkáš, přesně vystihuje hodnoty 21. století a pro mě je Rupi takovou starší sestrou kterou nemám :)
    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
  4. Knížku vídám na Instagramu, ale doteď jsem vlastně nevěděla, o čem přesně je, takže moc děkuju za tenhle článek :) Knížka mě moc zaujala, myslím, že i mně by se moc líbila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Na "Milk and Honey" se taky chystám! Spousta lidí ji hodnotí velmi pozitivně. :)

    Blog by Alexandra

    OdpovědětVymazat