Personal style | jak je těžké ho mít

By Markéta Koutová - 14:25

Občas, když se procházím po městě, jedu hromadnou dopravou, jsem ve městě a tak dále, tak potkávám lidi, jejichž styl oblékání je tak osobitý a krásný, že si říkám, jak to jen dělají... V dnešním světě je pomalu nadlidský úkol lišit se oblečením od ostatních tak, aby to vypadalo pěkně, bylo to opravdu jiné, ale ne šílené. Samozřejmě, že osobitý styl není jen o odlišnosti, ale kolikrát potkám jen během jedné hodiny třeba deset žen či dívek, které mají na sobě v podstatě úplně to samé. Není špatné řídit se podle trendů, ale člověk by podle mě měl vždy mít na sobě alespoň jeden kousek, který ukazuje to, kdo je, protože vždy napřed soudíme osobu podle toho, jak vypadá a co má zrovna na sobě.
Nechci tvrdit, že můj styl je něco extra a že se nějak extrémně liší od toho, co se zrovna nosí, ale prošla jsem si dlouhým hledáním, než jsem našla to, co se mi na mně líbí a mohu to nosit. Proto jsem se rozhodla, že bych vám ráda dala pár rad a tipů, které mi dopomohly k tomu, jak vypadám teď.



Hledejte inspiraci

Já upřímně úplně nejradši hledám inspiraci v oblékání na Instagramu, Pinterestu, We heart it a jiných sociálních sítích. Módní časopisy mi nikdy moc nevyhovovaly, protože v nich většinou je jen to, co nosí celebrity a co je právě IN. Dále je také fajn rozhlížet se kolem sebe, denně potkáte plno lidí, jejichž styl je při nejmenším zajímavý.


Pořádek ve skříni

Tenhle bod je opravdu důležitý, ale pro mě dost často těžko splnitelný. Jsem prostě bordelářka, co dodat, ale ze mě si příklad neberte.. Ve skříni byste prostě měli mít pořádek a měli byste vědět, jaké kousky v ní máte a čas od času byste měli všechny věci probrat a vytřídit.


Nakupujte rozvážněji 

Určitě se vám někdy stalo, že jste si něco koupili a pak jste si to na sebe vzali maximálně jednou nebo dvakrát a nebo dokonce vůbec. Už v obchodě byste proto měli přemýšlet, kam budete daný kousek nosit a s čím ho budete kombinovat. Základ je samozřejmě si tu věc zkusit! Už kolikrát se mi stalo, že jsem si něco nevyzkoušela a až doma jsem zjistila, jak moc blbě to na mně vypadá.



Požádejte o pomoc

Nebojte se zeptat kamarádů nebo známých, co se jim na vás líbí a podle toho svůj šatník trošku přizpůsobit. Neposlouchejte však lidi, kteří jen haní to, co máte na sobě a ani vás pomalu neznají. Berte jen konstruktivní kritiku.

Pohodlnost je základ

Pokud se v oblečení nebudete cítit dobře, tak to pozná i vaše okolí. Noste jen to, co je vám pohodlné a dobře vám to padne. Jednou jsem si koupila šaty, který se mi fakt hodně líbily, ale byly mi přes pas trochu větší a bylo mi to strašně nepohodlný - chyba! Tohle prostě nedělejte...



Doufám, že se vám článek líbil a pokud byste chtěli další podobné tipy, tak mi zanechte komentář. :)

  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Super tipy! :) Já se našla v sukních a takovém více dívčím stylu. Nesnáším džíny, protože se v nich necítím pohodlně, takže když už kalhoty, tak legíny, culottes nebo něco podobného :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. tak toto je jeden z naj článkov, aké som za posledné obdobie čítala!
    každý by mal ukázať samého seba a najlepšie je to skrz oblečenia, ktoré dennodenne nosíme a je to to, čo si na nás ľudia ako prvé všimnú... :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný inspirativní článek. Někteří by si z něj měli vzít ponaučení. Já jsem s tímhle vším začala asi před půl rokem. Přestala jsem kupovat haldy oblečení navíc. Místo toho si koupím něco pořádného než 10 triček z kterých si na sebe vezmu jen půlku. A samozřejmě pohodlnost, to je základ a i když je mi lehce přes dvacet, tak můžu už teď říct, že s věkem si na ní zakládám :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  4. Tiez mam problem urobit si v skrini poriadok, teda hlavne ho udrzat a tiez nakupovat rozvaznejsie. Najst svoj osobity styl je dost narocne, rady o ktorych pises su velmi fajn :)
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat