Co čtu | Eleanor a Park

By Markéta Koutová - 5:12

Je léto a já jsem si konečně po dlouhém a hektickém školním roce našla čas na čtení.
Knížku mi půjčila kamarádka se slovy „Prvních 200 stránek jsem přečetla v letadle, nebudeš se moc odtrhnout.” a měla pravdu. Eleanor a Parka jsem si vzala s sebou na tábor s tím, že kdybych se občas nudila, tak si budu číst, ale moc nadějí jsem tomu nedávala. Poprvé jsem knihu vzala do ruky už v autobuse cestou na tábor a nevím, jestli to bylo dobře nebo jestli to byla chyba, protože pak už jsem jí z rukou dát nemohla. Příběh se mi zalíbil hned od začátku.
Kniha vypráví o dvou středoškolácích, kteří na první pohled vypadají každý naprosto rozdílně. Eleanor je robustnější zrzka pocházející z velké rozvrácené rodiny, kdežto Park je menšího vzrůstu, má korejskou matku a jeho rodina působí naprosto dokonale. Tito dva se poprvé setkávají ve školním autobuse, kde si o sobě navzájem myslí ledacos nepěkného, ale i to se může časem změnit. Nemůžu vám zde předem říkat, jak se věci mezi Eleanor a Parkem vyvinou, ale jelikož je to román a oni dva jsou hlavní hrdinové, tak vám to muselo být hned jasné.
Celý příběh je zasazen do 80. let dvacátého století, což podle mého názoru všemu dodává tu pravou atmosféru. Kniha nám ukazuje, že v lásce nezáleží na tom, jak vypadáme a jakého jsme původu a že všechno je možné. První láska je mocná..
Pokud tedy máte možnost, tak si knihu určitě přečtěte. :)


  • Share:

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Díky za tip. :) Určitě se po ní mrknu. Vypadá to zajímavě.

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku vídám v knihkupectví často, ale zatím jsem si jí nekoupila. Docela si mi změnila názor, tak uvidíme :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Není až tak známá, ale je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já tu knížku miluju! Vzala jsem si jí v roce 2015 do Itálie, že jako "když se budeš nudit, můžeš si číst". Byla jsme tam s kamarádkou, takže jsem se na knížku pěkně vykašlala, přečetla jsem sotva 3 stránky. Jenže když jsme jeli domů, otevřela jsem ji - a zavřela, až když jsem ji dočetla. Neskutečný příběh, co se zaryje do kůže. <3
    Silvi
    https://silviwitchen.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Je to úžasná knížka, musela jsem ji furt číst, nikdy nešlo odtrhnout oči, prostě ÚŽASNÉ!!!! Mám od té samé autorky i druhou knihu.... prostě skvělá autorka i skvělá knížka. <3

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, Eleanor & Park, doporučila mi ji kamarádka a tak jsem neváhala a koupila si ji. A musím říct, že odtrhnout se opravdu nejde. V práci jsem měla hodinovou pauzu a přelouskala jsem snad půlku knihy. Jen jsem trochu zklamaná z toho konce, ale zase, představivosti se meze nekladou, tudíž není vyloučeno, že někde v budoucnosti to dopadlo dobře :)

    OdpovědětVymazat