Key to self

By Markéta Koutová - 6:17

Ahoj všichni! Opět se omlouvám, že delší dobu nevyšel článek, ale nebudete mi věřit, jak šílený týden mám za sebou. Minulou neděli jsme s rodičema začali pozorovat, že s naším pejskem není tak úplně něco v pořádku a tenhle čtvrtek nám bohužel zemřel, takže moje nálada byla úplně na bodu mrazu. Ještě se stalo pár šíleností, které tady úplně nechci rozebírat, ale díky bohu, že kolem sebe mám plno skvělých lidí, kteří mě vždycky podrží. A teď už tedy k dnešnímu článku!


 Jestli byl na týhle planetě někdo, kdo potřeboval zjistit, kým doopravdy je, tak jsem to byla já. Pokud moje články čtete už další dobu, tak jste si mohli počíst něco o váze a sebelásce, ale většinou to bylo především o tom, že by se nám měl líbit náš zevnějšek a že bychom si neměli dělat až takovou starost s pár kily navíc, ale dnes bych to chtěla vzít z trochu jiného úhlu pohledu a to takového, že je podle mě mnohem důležitější a také mnohem těžší srovnat se s našimi vlastnostmi, povahou, sklony, podivnostmi a tak dále.
 Jediný člověk, s kým budete muset strávit celý svůj život, jste vy sami a pokud se nebudete mít rádi, stále si budete něco předhazovat, opakovat si v hlavě všechno špatné, co jste udělali, tak mi věřte, že chvíle samoty pro vás budou ty nejhorší v celém životě. Každý udělal něco špatně, něco se mu nepovedlo, něčeho lituje a všichni si tak nějak neseme na bedrech chyby a omyly, ale ne každý si za ně dokáže odpustit a v podstatě se zlobí sám na sebe. Je to vyčerpávající, vysilující a dokud si neodpustíme, tak se nikdy nebudeme mít dobře. Odpuštění je prostě základ - ať už druhým, nebo sobě samotným.
 I když všude kolem (sociální sítě, časopisy..) vidíme do puntíku dokonalé lidi, páry a tak dále, tak za vším jě něco, o co nikdo z nás nestojí. Tohle je sice krásná modelka, ale klidně může být závislá na alkoholu nebo si jednoduše kousat nehty. Lidé nejsou černobílí, stejně jako situace. Nikdo není 100% hodný a nebo naopak 100% zlý, každý mámě něco. Nemůžueme někoho něnávidět za jednu věc, kterou udělal špatně, stejně tak jako nemůžeme milovat někoho, kdo pro nás udělal jenom jednu věc dobře, to je přece absurdní, ne?


 Další věc, kteoru lidé dělají a občas mě docela vytáčí je ta, že všechny musí něčím definovat, zaškatulkovat si je a pak je podle toho soudit. Má kilo navíc - tak je to ta tlustá, má dražší mobil - tak je rozmazlený (pokud pořád bydlí s rodiči samozřejme), ale pokud i vás někdo takhle škatulkuje, tak byste se tím neměli tak úplně nechat ovlivnit, protože vy sami nejlíp víte, kdo jste. Já jsem třeba toho názoru, že lidi jsou především tím, pro co potají pláčou, jaké knihy čtou, co milují, pro co by byli ochotní zemřít, hudbou, kterou si pouštějí nahlas, budoucností, nad kterou sní a tak dále, takže i když máte nějaké ty chyby, zlozvyky, špatné vlastnosti, tak to přeci nemusí být to, kým vážně jste.

  • Share:

You Might Also Like

9 komentářů

  1. K pejskovi upřímnou soustrast, ten psí život je bohužel celkem krátký :/ taky jsme si to zažili. Škatulkování je jedna z věcí, která mi vadí fakt hodně, ale asi se s tím nedá moc dělat. Lidé se bohužel nezmění. Proto se tím řídím aspoň já, ať můžu být pyšná na své jednání :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). To máš pravdu, stejně to všichni budou dělat, máš dobré motto :)

      Vymazat
  2. Upřímnou soustrast, je těžké ztratit člena rodiny, i když je to "jenom" domácí mazlíček. :/ Já se na sebelásce snažím pracovat a i bych řekla, že dělám pomalé krůčky vpřed. Mojí chybou, kterou si uvědomuju snažím se na pracovat, tak je odsuzování lidí právě podle toho, jak vypadají, co mají apod. Ještě horší na tom je, že v 90% se vždy mýlím xD

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je :/ tak to je dobře, že se na ní snažíš pracovat :) jo, to znám :D

      Vymazat
  3. To je super článek, držím palce ať vše zvládáš, vím jaké to je přijít o pejska, takže se všichni držte :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Upřímnou soustrast, já to vždy nesu hodně špatně, držím palce aby jsi vše zvládla. Škatulkování nesnáším a snažím se tomu vyhýbat.

    SmileThess

    OdpovědětVymazat