Plnění snů

By Markéta Koutová - 8:07

Jako malá jsem zpívala pro radost. Bavilo mě to. Měla jsem špatný uši. Neslyšela jsem, ale zpívat jsem nikdy nepřestala. Teď už, po operaci, slyším. Zpívám prý dobře a nejlepší na tom jě, že mě to stále baví, jen teď už je to splněný sen.


 Táta je velkej hudebník, ale máma mě přihlásila na můj první hudební nástroj - klavír. Poté také na kytaru. První rok osmiletého gymplu mi moje profesorka řekla: „Holka, ty fakt umíš zpívat.” Začala jsem se tomu věnovat. Vždycky jsem chtěla být zpěvačkou - napřed jako Hannah Montana, později jako Avril Lavigne, pak jako Taylor Momsen z Pretty Reckless, ale teď to chci být 100% já. Je to neskutečný, v podstatě už se za zpěvačku můžu považovat. Sice ne slavnou, ale existující ano.
 Nikdy jsem si ve zpěvu moc nevěřila. Byla jsem vždycky dost nesmělá a trochu mi to zůstalo i do teď. Co jsem tak slyšela, alespoň to na mně není poznat. Není to pro zpěvačku úplně nejlepší vlastnost, já vím, ale dá se s tím žít. Občas mám prostě pocit, že je toho ve mně víc, že bych to dokázala lépe, ale nejde to. Třeba to časem zmizí.


 Abych se ale vrátila k tomu, proč píši tento článek.. Už odjakživa nenávidím ty psychologické články ve smysu "Jak si 100% splnit své sny", "Jak dosáhnout svých cílů". Mám pocit, že na to není zaručený recept, protože znám plno lidí, kteří nemuseli hnout ani prstem a vše se jim vydařilo, ale na druhou stranu také spousty, kteří se o splnění svých snů snaží už léta a nepřináší to žádné ovoce. Podle mě je na to potřeba samozřejmě nějaká ta snaha, ale také špetka štěstí a dobré načasování. Bohužel to jak je - když si bude uprostřed léta přát, aby vám v Česku napadl sníh, tak se to s největší pravděpodobností nestane a budete si muset počkat do zimy, kdy na to bude o dost větší šance. Tady se mi trochu rozcházejí cesty, čemu vlastně věřit - jestli si člověk za všechno, co se mu děje, může sám a nebo jestli mají věci nějaký důvod. Upřímně zatím nevím a řekla bych, že jsem ještě dost mladá na to, abych věděla. Časem to třeba zjistím.
 Jako malá jsem byla opravdu velký snílek, přála jsem si být prezidentkou, zpěvačkou, malířkou, spisovatelkou, učitelkou na prvním stupni a to všechno v jednom. Kdybych to měla stíhat, tak bych se asi musela rozkouskovat, ale jsem ráda, že jsem si nějaké ty sny zachovala. V srdci jsem vlastně pořád ta malá holka, co chtěla zpívat a vydávat knihy. Myslím, že si nemůžu stěžovat, protože mám dobře našlápnuto k tomu si ty věci splnit. Doufám, že se nám to s kapelou trochu víc rozjede a co se týče psaní? Na blogu se mi daří víc, než jsem si původně myslela a na knize se už pracuje, tak držte palce :)
Jak jste na tom s plněním snů vy?

  • Share:

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Já už si své sny také tak nějak plním a těším se, až budu moct uskutečnit to, na čem teď pracuju. Ale bude to ještě dlouhá cesta :D

    http://www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. To je hezké, já zpívám odmalička hodně ráda, ale bohužel zpívat neumím :D mám pocit, že si sny opravdu plním až teď jako čerstvě dospělá. Už zhruba vím, kam se chci v životě ubírat a jsem spokojená :) hodně štěstí při plnění snů :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  3. To je hezké, když si takhle člověk plní své sny :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je moc pěkný článek! :) Jinak Hannah Montana a Avril jsem zbožňovala jako malá! :D. Já mám jeden sen, který se nám bohužel přesunul na další rok, ale aspoň je důležitý, že se to na 85 % splní. Jinak můj sen bylo odmaturovat a jako malá jsem měla jít sen na vysokou školu, což jsem ani nevěděla, že jsem si kdy napsala do deníčku, protože ve čtvrťáku jsem nad tím dost přemýšlela jestli vůbec chci a nakonec jsem na vysoké a ten deníček jsem našla nedávno, takže plním i sen mému menšímu já :D.

    www.shardofdreams.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) tak držím palce, ať se ti ten sen splní! Na vysokou školu bych chtěla také a jako malá jsem si také psala deníček a občas tam nacházím věci, které mě doteď neomrzely :D

      Vymazat
  5. Nevím, jak je možné, že jsem si minule nepřidala odběr! Hned to napravuju (jako Janina Pálková)
    https://janinatvoriskvosty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som radsej snivat prestala, je to tak jednoduchsie, idem si za svojim, ale radsej si dopredu nerobim velke iluzie.... Uz som viac realista, ale niekedy, ked som bola mladsia tak som snivala vela.

    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to je občas takhle asi lepší, některé věci se také snažím brát realističtěji..

      Vymazat
  7. Krásný článek a jsem ráda, že se ti sen splnil. Držím palce, ať ti to zpívá dál :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc ti to přeju, krásný článek ♥
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásný článek :) Já jsem moc ráda, že se ti tvoje sny začínají pomalu plnit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Jeeej nadherný článok :) Len s mebzdávaj v plnení sniv len tak ďalej ! ;)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat