Láska.

By Markéta Koutová - 12:11

pastvou pro oči
elegantní i drzý
jak snadno bych mohla přijít o rozum?
to jak mě líbáš
vždycky zabere


Dobře, v blízké době ode mě asi nečekejte články typu outfity, líčení atd., upřímně na ně teď nějak nemám náladu, ale časem se k nim určitě vrátím, ale zatím můžete nahlédnout do mých myšlenek..
Dnes jsem na svůj Instagram přidávala příspěvek o lásce, který mě donutil dále přemýšlet. Stále jsem se k tomu musela v myšlenkách vracet...
Můžeme ještě vůbec v dnešní době najít to, o co se všichni snažíme? Období romanitky už je dávno pryč a nastoupila tichá, nemilosrdná realita. Každý někam pospíchá, mračí se, kouká do mobilu a nikdo nemá čas na to zastavit se, vydechnout a rozhlédnout se kolem. Většina si akorát stěžuje, že na "lásku svého života" nemůže za boha narazit, ale není to jen tím, že se lidé přestali seznamovat "normálním způsobem"? Vždyť dříve bylo naprosto normální, že když se vám někdo líbil, tak jste za ním prostě přišli a seznámili se, ale teď, když si k vám někdo například přisedne v metru, tak na něj koukáte jako na úchyla nebo zoufalce. Nelíbí se mi to, vážně ne.. Ale tento článek by asi neměl být o chybách naší společnosti, o tom třeba někdy příště..
Na Instagramu jsem psala, že obdivuji vztah, který mají moji sousedé - upřímný, pevný, věrný a to už několik let. Tak by to podle mě mělo být, ale ne vždy se podaří. Jednu dobu jsem se bála toho, že něco takového prostě nikdy nenajdu. Jen se nad tím zamyslete, kolika lidem manželství nevyšlo? Kde naberu jistotu, že se to nestane právě mně? Jenže takový už ten život je - občas veselý, občas krutý.. Láska je krutá a dokáže s námi dělat opravdu divy. Skrývat ji je většinou nemožné. Říká se, že milovat je krásná věc, ale je to bolestivý. Kolikrát se člověk spálí, než najde toho, pro koho stojí za to žít? A najde ho někdy vůbec? Tohle jsou přesně ty otázky, které některé lidi dostávají do depresí.
A když už tu lásku přeci jen získáte, tak co s ní? Jak ji neztratit? Jak se o ni starat? Je to složitá věc a nejvtipnější na tom všem je, že je to vlastně jen pouhá chemie. Dalo by se říct, že jsou pro sebe někteří lidé opravdu stvořeni, jen za to asi nemůže osud, ale již zmíněná chemie. Občas se mi líbili kluci, kteří byli pro ostatní naprosto nezajímaví a hodně lidí se mě ptalo, co na nich vidím, ale já jsem to nedokázala vysvětlit, prostě mě to k nim táhlo - ano, chemie. Je to pech, že to tak je, protože vybírat si lidi, do kterých se zamilujeme, by bylo daleko lepší. Kolikrát se mi stalo, že o mně měli zájem kluci, kteří byli přesně takoví, jaký bych si přála, ale já si k nim prostě nedokázala nalézt tu citovou vazbu.. Najednou nějak docházím k názoru, že je láska svině a někdy nám dokáže pěkně zavařit, protože snad neznám člověka, kdo by se špatně nezamiloval.
Jediné, co nám asi zbývá je doufat, že to ať už s člověkem, kterého máme, nebo s někým, koho jsme třeba ještě ani nepoznali, vyjde a my budeme šťastni.
Najít někoho, kdo nám bude oporou, bude nám důvěřovat a my budeme moc důvěřovat jemu, budeme s ním moc podnikat bláznivé věci, nebo s ním celý den proležet v posteli a budeme ho neskutečně milovat a on nás, protože o tom to je...



  • Share:

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Láska je prostě život, co dodat. Krásný článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Brečim... nejvíc výstižně napsaný❤

    OdpovědětVymazat
  3. Jako kdybych četla svoje myšlenky...
    Skvělej článek!
    Chemie hraje největší roli. A když najdeme někoho, s kým máme společnou chemii a zároveň i nejlepší přátelství, vyhráli jsme loterii.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek, souhlasím se vším, fakt super!
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Já už si svou lásku našla. Bylo to nečekaný, rychlý a tak moc správný. Bylo to, jakoby zapadl poslední kousek mě a já mohla začít žít. Stejně to má on. Jsme jako jedna duše a kdo nás zná, pochopí :) Nejlepší na tom bylo, že to přišlo úplně nečekaně. Takže nevěš hlavu, ono to přijde.


    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásně jsi to napsala. Je to bohužel pravda bohužel hodně lidí v dnešní době žije až moc virtuální svět přes internet. :/

    OdpovědětVymazat